Puutavaran toimittajana jo 140 vuotta

Ojaniemi Oy on palvellut asiakkaitaan alusta asti otteella, johon harvat puutavaran toimittajat pystyvät. Kyky ratkaista asiakkaiden ongelmia ja palvella heitä kiireettömästi, tarpeet monipuolisesti huomioiden. Tarjoamalla ratkaisut puutavaran nopeaan tarpeeseen joustavasti sekä erikoisempienkin tilausten toteuttamiseen ovat mahdollistaneet pitkään jatkuneen toiminnan.

Palvelua laajalle asiakaskunnalle

Meille ovat tervetulleita asioimaan niin yksityisasiakkaat, rakennusliikkeet, arkkitehtitoimistot, maataloustoimijat ja puusepätkin. Olemme toteuttaneet tilauksesta myös erikoislaatuisempia töitä ja projekteja puutavarasta.

Historia

Ojaniemi Oy on perinteikäs perheyritys jonka toiminta “Kakkurin markilla” on alkanut jo 1880-luvulla jolloin Juho Ojaniemi muutti Kauhajoelta Miedon kylään ja perusti joen rantaan vesivoimalla toimivan myllyn jossa lähiseudun maanviljelijät saivat käydä jauhattamassa viljastaan jauhoja. Mylly pyöri menestyksekkäästi vuosikymmeniä ja 1920-luvulla viljan jauhatuksen rinnalle tuli saha. 

1920-luvulla tulleen sahan myötä toiminta painottui maataloudesta enemmän metsätalouden puolelle jolloin Kakkurin mäelle alkoi ilmestyä suuria tukkikuormia ja taapelikasoja. 1950-luvulla sahauksen rinnalle saatiin höylät ja näin kyettiin jatkojalostamaan puutavaraa entistäkin enemmän. Ojaniemi Oy:llä onkin olemassa erilaisia mallia paneeleihin ja listoihin aina tuolta 1950-luvulta asti. 

Sahaus Ojaniemi Oy:lla loppui 1990-luvun alussa kun saha paloi mutta höyläykseen keskitytään entistäkin tarkemmin kun Ojaniemi Oy:ssä on viides sukupolvi yrittäjiä jo kolmannella vuosisadalla.